Alamak sori ler….saya lupa nak bercerita

Oleh kerana sekarang ini cuti panjang persekolahan, saya begitu sibuk……bermain PS2. Ha ha ha seronok sungguh main PS2 masa cuti ni. Takde orang nak kacau. Ayah pergi kerja dan tinggal saya, cace (kakak saya nombor 4) dan umi kat rumah. Umi tak marah saya kalau main games kerana sekarang ini cuti. Tapi umi kata lepas sekolah buka nanti kena buat seperti biasa….homework mesti siap dan study time kena ada.

Kali ni saya nak cerita sikit pasal pergi ke Red carpet dan trick Art Museum di I-City dulu. Mula-mula cerita red carpet dulu. Kalau kawan-kawan ke sana saya cadangkan pergilah waktu bukan musim cuti sekolah. Ini kerana pada masa tu tak ramai pengunjung. Terbaiknya pergi waktu siang, jangan pergi waktu malam kerana selalunya waktu malam orang ramai. Dan lagi kalau pergi waktu siang kita dapat beli tiket pada harga diskaun.

Di Red carpet ada banyak patung lilin yang menyerupai orang hidup. Ayah kata sesiapa yang buat patung ini akan ditanya diakhirat nanti oleh Allah supaya masukkan nyawa ke dalamnya….berat tu. Tapi takpelah harap-harap yang buat tu bukan orang Islam. Di sini ada pelbagai rupa patung lilin. Ada macam Obama, Captain Sparrow, Einstien, Psy dan macam-macam lagi lah

selamat datang ke Red carpet

selamat datang ke Red carpet

...saya sedang memberi ucapan bersama Obama...nampak tak?

…saya sedang memberi ucapan bersama Obama…nampak tak?

merdeka....merdeka...merdeka....

merdeka….merdeka…merdeka….

Ha..itu baru sikit jer. Lepas ni saya akan cerita lagi dan ada banyak gambar lagi….nantikannya. Bye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: